Osho Meditatie Begeleider

Let op: deze training wordt niet ieder jaar gegeven; in seizoen 2016-2017 wordt deze helaas niet aangeboden.

Deze training is ontwikkeld als opleiding en tevens als middel voor persoonlijke transformatie. De training geeft verdieping in de ervaring van wat meditatie is. Verder zul je leren hoe je OSHO Actieve Meditaties moet begeleiden, hoe je kunt assisteren bij meditatie dagen en meerdaagse meditatie retreats en hoe je de OSHO No Mind Meditatieve Therapie kunt ondersteunen en begeleiden. De training is ervaringsgericht en geeft je de gelegenheid te ervaren wat “getuige zijn” is. Dat is de kern van meditatie. Verder krijg je gedurende de training meer en meer inzicht in de OSHO benadering.
De training is verdeeld in drie blokken van 3 dagen, en geeft je alle vaardigheden en ervaring om OSHO meditaties professioneel te begeleiden.

In het eerste blok wordt de basis gelegd. De volgende  OSHO actieve meditaties komen aan de orde; Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, No Dimensions en Nataraj. Tevens wordt er aandacht besteed aan ondersteunende meditaties uit het “Boek der Geheimen” en gaan we in op onderwerpen als:

Wat is meditatie?;
Wie/wat is OSHO?;
De OSHO actieve meditaties: de wetenschap, de fases, het omringende  klimaat;
Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur;
De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het leiden;
Omgaan met vragen over meditatie;
Het introduceren van meditaties aan beginners;
Presentatie met ondersteunende feedback.

Tijdens het tweede blok gaan we verder en dieper! Tevens wordt tijd genomen om een  aantal  van de OSHO meditaties die je misschien nog niet zo vaak gedaan hebt en nog niet zo goed kent, beter te leren kennen en begrijpen. De volgende OSHO meditaties komen in ieder geval aan de beurt: Devavani, Golden Light, Gourishankar en Mandala. Natuurlijk zullen Dynamic en Kundalini als fundament voor OSHO meditaties dagelijks aan bod komen.

Daarnaast gaan we ook dieper in op het vormgeven en organiseren van meditatiedagen. Welke meditaties kun je het beste wanneer aanbieden? En waarom?

OSHO legt uit: “Als je actieve meditaties doet, zul je vroeger of later het gevoel krijgen dat je nu zo fijn stil kunt zitten, waarom zou je niet stoppen met actieve meditatie? Als je dan met actieve meditatie ophoudt, zul je binnen een paar dagen merken dat de passieve meditatie ook verdwenen is. Ga er voor nu mee door. Ik raad je aan met actieve meditatie alleen op te houden als de passieve ook niet meer nodig is. Want ze zijn elkaars tegenpool, ze zijn met elkaar verbonden – het zijn twee kanten van dezelfde munt. De tijd zal komen… Als je op zekere dag voelt dat zelfs geen passieve meditatie meer nodig is, kun je beide loslaten, maar niet eerder.”

In het laatste blok nemen we de overige OSHO meditaties onder de loep zoals: Chakra Breathing, Chakra Sounds, Gibberish, Heart, Laughter, Mahamudra en Whirling. Deze gaan we doen, begrijpen en presenteren.

Daarnaast gaan we deze keer nog meer aandacht besteden aan hoe je het effect van de meditaties zelf kunt intensiveren door de dag erom heen iets anders te  benaderen.

En hoe zit het met de OSHO Meditatieve Therapieën: Mystic Rose, No-Mind en Born  Again; het Praten met de BodyMind? Daar zijn aparte trainingen voor, maar hoe kun je ze het beste begrijpen en mensen er aan “laten proeven”?

Tussendoor bekijken en doen we een aantal “kortere” meditaties voor de zintuigen en/of op speciale onderwerpen gericht: licht, donker, geluid, kijken, aanraken, ruimte vinden, gevoelens bekijken, het verleden laten gaan.

Wil je meer informatie over de training of je hiervoor aanmelden? Neem contact met ons op!